Ilmanvaihtokanavien puhdistustyö – Hämelahdet Orivedeltä

Lauri Hämelahti: “HomeMapin miehet tekivät
työnsä perusteellisesti”

Lauri ja Aila Hämelahden omakotitalo valmistui Orivedelle vuonna 2005. HomeMap puhdisti ja desinfioi talon ilmanvaihtokanavat kesällä 2016. Työ sai alkunsa siitä, kun Lauri oli yhtä ilmanvaihtokanavan venttiiliä pois ottaessaan havainnut, että kanavissa oli hieman pölyä. Puhdistustyö sujui nopeasti muutamassa tunnissa. HomeMapin toimintaa Lauri kuvailee ammattimaiseksi ja perusteelliseksi.

Asiakaskokemus - Hämelahdet

Reilun sadan neliön omakotitalossa on koneellinen ilmanvaihto, joka toimii yhteydessä poistoilmalämpöpumpun kanssa. Talon ilmanvaihtokanavia ei oltu vielä kertaakaan aiemmin talon valmistumisen jälkeen puhdistettu.

– Minulle oli jo aiemmin tarjottu vastaavaa puhdistusta, mutten kokenut sitä vielä tarpeelliseksi. Ajattelin, että ei sitä pölyä ole vielä kymmenessä vuodessa ehtinyt juuri kertyä. Sitten satuin katsomaan yhden venttiilin pois ottamisen yhteydessä myös itse ilmanvaihtokanavaan, jossa näkyi pölyä, Lauri Hämelahti muistelee.

– Työ tuli ajankohtaiseksi siis silloin, kun näin tilanteen omin silmin. Kun HomeMap sitten soitti, niin pyysin heidät käymään.

Ilmanvaihdon asiakaskokemus - Homemap Oy

“He tekivät viimeisen päälle ja perusteellisesti”

Käynnin yhteydessä HomeMapin työntekijät selvittivät, mitä puhdistuksessa tehdään ja kuinka se tehdään. Käynnin perusteella Lauri vakuuttui HomeMapin toiminnasta ja koki heidät luotettavaksi toimijaksi. Sopimus työn toteutuksesta syntyi. Itse toteutus vei muutaman tunnin.

– Päätin, että luotan näihin miehiin. Seurasin alusta asti työskentelyä tarkasti ja tulin siihen tulokseen, että he tekivät viimeisen päälle ja perusteellisesti. Olen tyytyväinen, Lauri kiteyttää.

– Olin aluksi hieman epäileväinen, että mahtaako siellä mitään pölyä ollakaan, mutta kyllä sitä sieltä sitten lähti. Miehet lähtivät liikkeelle talon pohjoispäästä ja tulivat huone kerrallaan eteenpäin. Myös katolle menevät kanavat käytiin puhdistamassa. Ilmanvaihtokonekin puhdistettiin, Lauri kertoo.

Puhtaampi ja raikkaampi ilma

Työn valmistumisen jälkeen mitattiin ilman virtaus vielä jokaisen venttiilin kohdalta. Puhdistuksesta koituneita hyötyjä ovat Laurin mukaan sisäilman puhtaus sekä raikkaus. Myös ilmanvaihtokoneisto pääsee nyt hieman helpommalla, kun kanavisto on puhdas eikä koneistokaan sen myötä pölyynny yhtä helposti. Lauri on ollut tyytyväinen HomeMapin suorittamaan kokonaisuuteen.

– HomeMapin työntekijät olivat ammattimiehinä alallaan, jotka osasivat hommansa ja tiesivät, mitä tekivät.

– Voin suositella heitä! HomeMapin miehet tekivät työnsä perusteellisesti eivätkä oikoneet missään, Lauri kiteyttää.

Kokemuksia Homemap Oy:stä: kokemuksia.fi

Lue lisää: Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Soita ilmanvaihdon ammattilaisille: 020 7495 495

Valikko