Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja desinfiointi – Mäkiset Vesilahdesta

Asiantuntijuus loi luottamuksen tunteen

Vesilahdessa asuvien Eerik Mäkisen ja hänen vaimonsa Tuulan omakotitalo valmistui vuonna 2002. Asuinvuosia kodissa oli ehtinyt kertyä 14, kun HomeMap helmikuussa 2016 puhdisti ja desinfioi talon ilmanvaihtokanavat. Samassa yhteydessä puhdistettiin myös talon pihapiirissä sijaitsevan talousrakennuksen ilmanvaihtokanavat sekä naapurissa asuvan tyttären omakotitalon ilmanvaihtokanavat. HomeMap valikoitui työn toteuttajaksi luotettavuutensa sekä kilpailukykyisen hintansa perusteella.

Asiakaskokemus - Ilmanvaihdon puhdistus

– Tämä on pääosin itse rakennettu täystiilitalo, jossa on koneellinen ilmanvaihto. Tuula tekee lasialan töitä, ja hänen työtilansa sijaitsee talousrakennuksessa. Sinnekin tehtiin puhdistus, itse Tampereen ammattikorkeakoulun opettajanakin toiminut Eerik Mäkinen kertoo.

– Vanhempi tyttäreni perheineen asuu naapurissa, ja heidän omakotitalonsa on hyvin samanlainen ja samaan aikaan rakennettu kuin meidänkin talomme. Myös sinne tehtiin samanlainen huoltotyö.

Asiantuntijuus loi luottamuksen tunteen

Ilmanvaihtokanavia ei talon valmistumisen jälkeen oltu vielä kertaakaan puhdistettu. Kuluneiden vuosien aikana oli useampikin eri ilmanvaihtopalveluita tarjoava yritys ottanut Eerikiin yhteyttä ja lähettänyt tarjouksia huoltotöistä. Näihin tarjouksiin Eerik ei ollut kuitenkaan tarttunut.

– En näihin aiempiin tarjouksiin suostunut, koska hinta ei aina oikein tuntunut olevan kohdallaan enkä voinut myöskään olla varma luotettavuudesta.

Heidi Ritala HomeMapilta vaikutti kuitenkin hyvin asialliselta ja luotettavalta kertoessaan seikkaperäisesti kaiken mitä huoltokokonaisuuteen kuuluu. Minunkin oli helppo keskustella, kun toisessa päässä oli asiantuntija. Ja kun huoltotoimenpiteet sekä hinta sitten vielä kohtasivat, niin minun oli lopulta helppo tehdä ostopäätös, Eerik kuvailee.

“Kaverit olivat paikalla täsmällisesti”

Työ lähti käyntiin Eerikin mukaan rivakasti. Ilmanvaihtokanavat alipaineistettiin ja sitten kanavat puhdistettiin alipaineharjauksella. Käsittely tehtiin tulo- ja poistokanaviin sekä liesikanavistoon. Puhdistuksen jälkeen kanavat desinfioitiin. Myös ilmanvaihtokone puhdistettiin ja huollettiin sekä suodattimet vaihdettiin.

– Saimme HomeMapin työsisällön ja tarjouksen, jossa oli lueteltu kaikki, mitä tehdään. Kaikki mitä siinä oli luvattu tehdä myös tuli tehdyksi asianmukaisesti, Eerik summaa. Molempien omakotitalojen sekä talousrakennuksen huolto- ja puhdistustöihin kului yhteensä yksi aamupäivä. Työt aloitettiin aamulla kello kahdeksan ja iltapäivällä kaikki oli valmista.

– Kaverit olivat paikalla täsmällisesti ja tiesivät heti, mitä tehdä. Työn suorittamisessa ei näyttänyt olevan mitään ongelmaa, reippaita ja ammattitaitoisia miehiä olivat. Tärkeintä oli ehdottomasti se, että aikataulut pitivät ja kaikki työt mistä oli sovittu myös tehtiin.

Asiakaskokemus - Homemap Oy

Kokemuksia Homemap Oy:stä: kokemuksia.fi

Paloturvallisuus parani

Puhdistus- ja huoltotöiden jälkeen varmistuivat Eerik ja Tuula siitä, että laitteisto toimii ja kanavat ovat puhtaat. Puhtaiden kanavien ansiosta myös sisäilman laatu pysyy hyvänä. Lisäksi kodin paloturvallisuus parani.

– Liesikanaviston puhdistus on paloturvallisuuteen vaikuttava tekijä. Jos liesikanavassa on paljon rasvaa ja likaa, niin se on jo paloturvallisuuskysymys, Eerik painottaa.

Pariskunta on ollut tyytyväinen puhdistustyön lopputulokseen ja myös suositellut HomeMapia muun muassa naapureilleen. Yksi naapuri kutsuttiin myös katsomaan HomeMapin työskentelyä suoraan paikanpäälle.

– Minulla ei ole mitään muuta kuin pelkkää hyvää sanottavaa tästä kokonaisuudesta! Työ sujui kaikin puolin hienosti – aikataulu piti ja huoltotyö sujui ammattitaitoisesti.

Soita ilmanvaihdon ammattilaisille: 020 7495 495

Valikko